Voor de kerst van 2022 wilde ik een kerstman maken voor op het balkon. De lichtjes alleen rondom de reling kon in mijn beleving dit jaar wel iets extra's gebruiken. Het geraamte hiervoor verkreeg ik op mijn werk voor de gemeente Altena. Daar hadden we maanden hiervoor de melding ontvangen over een lichaam, wat achteraf een sexpop bleek te zijn zonder hoofd. Het 'vlees' had veel weg van siliconen en dat heb ik weg gesneden tot alleen het metalen geraamte ervan overbleef. Een wat luguber werk dat me meer het gevoel gaf een slager te zijn dan een creatieveling die in de pop andere mogelijkheden zag dan de vorige eigenaar. Het geraamte was bijzonder makkelijk op te bergen ondanks dat mijn berging beperkt van omvang is. Ik heb hiervoor een pak aangeschaft voor de kerstman. 

De afgelopen maanden heb ik kranten opgespaard om het verfrommelde papier met behulp van plakband rondom het metalen geraamte aan te brengen.

Nadat het lichaam vorm was gegeven is het in een laag krantenpapier gewikkeld voor ik pas echt los ging met de plakband en toen dit opraakte ook nog wat duct tape. Om de kerstman te kunnen ophangen aan de reling van het balkon heb ik twee, kleine spanbanden deels om het lichaam gewikkeld. Want waarom zou ik de kerstman neer zetten zoals ieder ander waarschijnlijk zou hebben gedaan als ik een ongeluk in scene kan zetten?

Daarna werd het tijd om me om de schoeisel te bekommeren. Mijn eigen schoenen bleken te groot te zijn voor de laarzen van kunstleer die er over heen moesten worden getrokken. Gelukkig kon ik hiervoor een beroep doen op de mensen om me heen.

Na het verleggen van de verlichting en hier en daar wat kreukels glad strijken ben ik weer klaar voor dit jaar. Fijne kerstdagen.