We zullen in Giessen, volgens het laatste nieuws dat we hebben ontvangen, nog wat langer vanuit de units op de gemeentewerf moeten blijven werken dan oorspronkelijk was voorzien. Gelukkig is er nu airconditioning. Deze apparaten zijn vandaag geïnstalleerd. Net op tijd voor de zomerse dagen.
De tijdelijke werkplekken hebben een aantal voordelen met zich mee gebracht. Het is een verademing om aanzienlijk meer daglicht te hebben gekregen. Het licht van de TL-lampen aan het plafond is fel en beter geschikt als ik tekeningen of uitgebreide rapporten moet bekijken.
Door de gekoppelde units is een grote kantoorruimte ontstaan. Het is iets waar ik persoonlijk wat minder enthousiast van wordt om langdurig in te werken. Bij de ramen ontbreekt een muur om het whiteboard aan te bevestigen. Het werd opgelost door vindingrijke medewerkers van het Team Buitendienst met een boormachine. Het hangt op en is inmiddels behangen met nuttige informatie en een steeds langere lijst van uitgeprinte bijdragen. Ik hoef er slechts een blik op te werpen om me eraan te herinneren wat voor afwisselende werkzaamheden we allemaal uitvoeren. Het werkt ook goed als ik een vrolijke reminder nodig heb om een onverwachte tegenslag te overkomen of wat ideeën nodig heb. Ook het papieren tegeltje met de tekst: Iedereen heeft recht op z'n eigen problemen, ontbreekt natuurlijk niet.
Samen met een collega hebben we hout uit een bosplantsoen een nieuwe bestemming gegeven en dat was niet de houtkachel! De tafel waaraan ik meestal zit te werken kon nog wel 'gepimpt' worden. Ik type bewust het woord meestal, omdat het een flexibele werkplek blijft. Iedereen die eerder dan mij arriveert kan plaats nemen aan deze creativiteit opwekkende werkplek.