Gemaakt uit een polystyreenschuim plaat, gaas, purschuim, behanglijm, krantenpapier en A4 papier. Het begon met een telefoonhouder, waaruit een project ontstond die weinig meer met een telefoonhouder op het bureau had te maken. Het huis van de slak zal minder overeenkomen met de werkelijkheid van hoe een huisje eruit moet zien, omdat dit lastig bleek te zijn om vorm te geven.

Met wat passen en meten kon ik alles uit de plaat snijden waar ik behoefte aan had. Daarnaast bleef er voldoende over waarmee ik de te constructies zou kunnen ondersteunen. 

Het geheel was te licht. Om deze reden heb ik de constructie verzwaard met een stuk staal en een nutteloos geworden stuk gereedschap dat mij na jarenlange trouwe dienst zich toch nog nuttig kon maken.

Ik heb met gaas enigszins de vorm van de slak aangegeven.

Na het legen van de eerste bus purschuim ontstond na het uitzetten van de pur een monsterachtig uitziende slak. 

Na de droogtijd te hebben afgewacht ben ik met een mes aan de slag gegaan om de slak in vorm te brengen. Het maakt het voor mij makkelijker voor de volgende ronde dat ik met een spuitbus aan de slag kan. 

Om het huis van de slak nog verder uit te breiden heb ik een stuk polystyreenschuim plaat toegevoegd met wat purschuim erop dat al in vorm was gesneden. 

Het heeft hier al aardig zijn vorm gekregen. Alle oneffenheden kan ik later makkelijk met papier weg werken.

Waar ik later minder tevreden over was is de 'voet' van de slak. Ik heb deze met wat stukken karton op een meer golvende manier vorm gegeven. 

Ik wilde het huisje een rand geven. 

Ondanks diverse lagen krantenpapier heb ik er voor gekozen om het geheel te versterken met dikker A-4 papier. Hiervoor nam ik stukken mee van het werk, die anders door de papierversnipperaar moesten. Agenda's, verslagen en roosters bedekten mijn slak tot het geheel in een albino was veranderd.

Het geheel wordt vervolgens opnieuw bedekt met krantenpapier, met uitzondering van de ogen. 

Na diverse kleuren te hebben overwogen viel de keuze tenslotte op groen. Ik knipte deze in kleine stroken en voegde verschillende tenten toe. 

Om het minder te laten lijken dat de slak een pilletje te veel heeft geslikt en stijf van de drugs staat heb ik oogleden toegevoegd. 

Krantenknipsels in diverse tinten zwart en grijs heb ik verzameld om meer diepte te creëren. Ik ben ook bezig artikelen te verzamelen die met mijn werk hebben te maken en later op het huis zullen worden geplakt tot er geen ruimte onbedekt is gebleven.