Een eerdere post van AltenaNet MediaPlein over kunstenaars die bereid waren hun creativiteit met geïnteresseerden te delen in een grote, lege fabriekshal trok mijn aandacht. Iedereen die bereid was de moeite te nemen om te komen was welkom. Het was een combinatie van willen weten wat er gaande is in 'mijn' gebied waar de gemeente Altena ook maar enigszins bij betrokken is, onbekendheid met moderne kunst, nieuwsgierigheid en het mooie weer die me vandaag naar Woudrichem trok. 
De stichting KunstinAltena heeft diverse kunstenaars uitgenodigd om te exposeren. Ik had geen idee van wat ik kon verwachten. 

De ruimte in de hal was enorm en een uitdaging om te vullen. Ik ben de eerste om te bekennen dat ik geen verstand heb van kunst. De achterkant van een in de ruimte gehangen doek met gaten en draden om te verbinden vond ik bijvoorbeeld mooier met de meer aardse kleuren dan de kleurrijkere voorkant! Ik heb van beide zijden een foto gemaakt om de lezers er zelf een mening over te laten vormen. Ik zou normaal niet voor kunstwerken naar een museum afreizen, maar dit was toegankelijk voor een ieder. Sommige creaties deden me langer erbij stilstaan dan anderen. Mijn nieuwsgierigheid voor vandaag was bevredigd.