De bewoners in en rondom het kloosterhof in de vestingstad Woudrichem bestaan uit een in alle opzichten gevarieerd gezelschap, maar vandaag, 23 september, kwamen ze samen. Niet alleen om met de buren te socialiseren en van het aanwezige gebak te genieten, maar ook gereed om er een groene burendag van te maken. Collectief zijn ze enthousiast aan de slag gegaan met een verrassingspakket aan vetplanten. De diverse soorten Sedum zijn beschikbaar gesteld door de woningcorporatie Bazalt Wonen.

De afgelopen weken hebben de Gemeente Altena, woningcorporatie Bazalt Wonen en onze inwoners een samenwerking aangegaan om in onze buitenruimte bestrating te verruilen voor planten. Huurders, maar ook eigenaren van koopwoningen konden hun interesse aangeven voor een geveltuin in onze buitenruimte, om deze na realisatie zelf te gaan bijhouden. Bijna vijfhonderd klinkers moesten het veld ruimen en ruim drie kuub zand vervangen worden door grond. Daar heeft het Team Buitendienst en aannemer Huib van Hemert Bestrating & Grondwerk allemaal zorg voor gedragen. 

Het was leuk om er samen met onze inwoners, medewerkers van Bazalt Wonen, aannemer Huib van Hemert, collega’s van de Teams Buitendienst, Ruimtelijk Beheer en Samenleving een bijdrage aan te hebben mogen leveren. Bedankt allemaal voor jullie inzet en met het mooie resultaat dat we hebben bereikt.

#burendag #samenwerking